De Spullenmannen - Science fiction poppenkast

Try-out van een nieuwe voorstelling


www.spullenmannen.nl

Jodie Grift - Begonia Rex

De natuurlijke wereld is voor mij een inspirerend en wonderlijk habitat. In gedetailleerde werken van wol en borduurgaren probeer ik de structuren en systemen van dat organische bloot te leggen en in beeld te brengen. Het natuurlijke aspect zit zowel in mijn thematiek als in mijn materiaal. In het hele proces ligt de focus op zo natuurlijk en puur mogelijk werk maken. De wol komt van schaapherders die met liefde voor hun dieren zorgen en de kleuren komen zo veel mogelijk van planten uit mijn eigen verftuin. Ik gebruik oude ambachten en technieken om op een hedendaagse manier botanische illustraties te maken.


www.jodiegrift.nl

Fred Oosterhuis - Bouwradio's

Fred heeft al eerder een video gemaakt waarin beelden van bouwradio's waren gecombineerd met bouwplaatsgeluiden en bouwplaatsmuziek. Nu combineert Fred foto's van bouwradio's met bouwmaterialen. Verfvlekken, mortelresten, en vooral koffievlekken. Elk werk is uniek.


www.fotosvanfred.nl

Jan Kees Helms en TraumaSutra - Circles

Ieder half uur verandert het geluid in de ruimte. Omgevingsgeluiden en klanken gemaakt middels found objects uit het Oliemolenkwartier vormen de tijdelijke compositie en wordt voor 25 minuten herhaald middels analoge en digitale apparatuur en tape loops. De klanken zijn als het leven, zij ontwikkelen zich, komen tot wasdom en sterven weer af. Alles is aan verandering onderhevig. Jan Kees Helms en Peter de Koning/Peter Geysels van het Belgische TraumaSutra spelen al jaren in de experimentele muziekscene en hebben diverse malen samengespeeld. Hun muziek valt te omschrijven als intieme verrassende klankreizen.


listenluisteren.tumblr.com

Christien Loen - De denkster

Mijn werk ontstaat vanuit onderzoek naar de natuurverschijnselen om ons heen, zoals eb en vloed en dag en nacht. Terwijl wij druk zijn met onze dagelijkse beslommeringen schuift het zonlicht met wiskundige precisie over ons heen. Het uiteindelijke beeld is een registratie van de uitkomsten van mijn onderzoek in de vorm van een video- en audio-installatie, waarbij herhalende beelden en ritmisch geluid het werk een technisch en tegelijkertijd poƫtisch karakter geven.


www.christienloen.nl

Diana Wildschut - Betalampen

Lampen gebaseerd op algritmes die veel in de natuur voorkomen.


Tatjana Renkas - Spiraal

Ik sta in het midden van de spiraal. Het universum draait om me heen. Elke keer kom ik weer dezelfde verschijnsels tegen, maar op een dieper niveau of vanuit een andere hoek. Het zijn sterrenstelsels, draaikolken en tornado's en mijn DNA-moleculen. De wereld ontwikkelt zich volgens het principe van een spiraal. Elke draai is het einde van een cyclus en het begin van een andere. Spiraal is een bewegingloze beweging, een symbool van tijd en eeuwigheid. Het is verbonden met het idee van de eeuwige herhaling, de cyclus van leven en dood. De ambivalente betekenis van spiraal is een inspiratie bron voor mij.


tatjanarenkas.nl/

Alan Joldersma - Zinloos Geweld

Mechanische en luidruchtige machinerieƫn. Zonder ogenschijnlijk doel maar met een duidelijke uitkomst. Herrie!


https://www.youtube.com/channel/UCRc2zBF9AVAldyjl4NygXVQ

Mevrouw R. - werktitel: Bukken & Zwaaien

Alledaagse handelingen worden populair wetenschappelijk onderzocht.


www.mevrouw-r.nl